Thrive och Jordgubbstimbal med Apelsincreme

Detta passar perfekt som efterrätt eller som ett smaskigt eftermiddagsfika. Inte så sött utan uppfriskande och gott med härliga rena smaker! Chiafröna använder jag istället för gelatin men du kan nog använda annat, men just nu kommer jag inte på vad det skulle vara i så fall…

Raw Jordgubbstimbal med Apelsincreme

Läs mer…

Jordgubbstimbal med Apelsincreme

Jordgubbstimbal
1 liter Jordgubbar
10 Aprikoser
3 msk vita Chiafrön
3 msk Jordgubbspulver
1 tsk Vaniljpulver

Apelsincreme
2 dl Cashewnötter
1,5 dl Apelsinsaft (3 små apelsiner)
2 msk Apelsinzest (Skal från 3 små apelsiner)
1 tsk Citronzest (Skal från 1 Citron)
6 Torkade Aprikoser
En nypa salt

Börja med jordgubbstimbalen. Tina jordgubbarna om de är frusna. Mal chiafröna till mjöl. Mixa allt utom chiamjölet till en jämn smet. Blanda i chiamjölet och mixa lite till. Häll smeten i muffinsformar (jag tog en siliconform). Ställ undan kallt men inte i frysen.

Mal cashewnötterna till apelsincremen och mixa alla ingredienser till en tjock creme.  Ställ undan den i några timmar i kyl. När både jordgubbstimbalerna stelnat är den klar och apelsincremen så tjock att den går spritsa.
Timbalerna måste frysas en timma innan servering, annars blir de mer som en tjock kräm. Servera dem i glasformar i så fall. Chiafröna måste svälla innan du fryser in jordgubbskrämen, så låt den stå i kyl några timmar innan du fryser in dem. Spritsa apelsincremen över. Riv lite god Raw choklad över.

I veckan som gått har det hänt en del….

Jag har börjat blogga litegrann för Sveriges största Outdoorbutik Outnorth som är nytänkande och som tyckte att Raw Food skulle passa deras blogg. DET tycker jag är härlig och jag blev jätteglad när jag fick frågan!! Du hittar det på Outnorthbloggen.se.

Lite tråkigheter också.. på måndag börjar högskolekurserna jag sökt in på men jag börjar inse att jag inte kommer med, inte om inte någon inte hoppar av. Stod på reservplats men inte högst upp. Besviken är jag men det är bara att damma av sig, göra om högskoleprovet (och förbättra mattekunskaperna för det var det jag föll på.. vem skulle tro det, jag hade högsta betyget i matte på gymnasiet.. men det är många år sedan och man glömmer ju tyvärr..) och söka till hösten igen.

Igår kväll fick jag ÄNTLIGEN den där Raw Food utbildningen från James Russell som jag pratat om innan, fick ett erbjudande jag inte kunde motstå och igår kväll vid halv åtta kom länk med inloggning. Satte genast igång! Kursen verkar väldigt genomarbetad och nu har jag en Raw ost och ett vitlöksbröd på gång 🙂

En annan bra sak som hänt i veckan är att jag blev kontaktad av en veckotidning som ville skriva om Raw Food och dess hälsovälgörande effekter!! Blev uppringd av en trevlig dam som satt i USA som telefonintervjuade mig i över en timma!! Hon åt Raw Food själv och var väldigt intresserad. På fredag kommer fotografen och reportaget kommer ut till våren någon gång. Lägger upp det när jag fått tidningen men det är SÅ HÄRLIGT att fler och fler får upp ögonen och att det skrivs mer och mer om det i massmedia!

Har du ett par timmar över en dag så tycker jag att du ska titta på denna filmen som heter ”Thrive”. Den handlar om hur centralorganisationerna styr våra liv utan att vi fattar det. Nya revolutionerande uppfinningar som gör livet både billigare och enklare för jordens befolkning krossas och kommer aldrig ens till vår vetskap. Världen och jordens befolkning skulle kunna leva ett liv i överflöd om det inte vore för att en liten klick ser till att det aldrig blir så eftersom deras makt då skulle förintas. Deras pengar styr ALLT, allt ifrån medicinska botemedel till ström-försörjning till hur vi lånar på banken. Jag vill verkligen rekommendera dig att ta dig tiden att titta på den och begrunda det som kommer fram.

Ni minns väl hysterin kring svininfluensan och innan dess fågelinfluensan. Framför allt svininfluensan ledde till en massvaccinering utan dess like som helt och hållet grundade sig i skrämselpropaganda som inte hade speciellt mycket med verkligheten att göra. Jag tog ingen spruta själv, inte heller mina söner och jag ångrar att jag lät mig övertalas att låta min dotter ta den – Gud vet vad den innehöll!!? Snälla, se filmen..