Raw Majjo & Inspelning med TV4

Idag får Ni ett recept på jättegod majonnäs, Du kan välja själv hur fet du vill att den ska vara genom att själv välja om du vill använda vatten eller olja. Använder du olja så tänk på att använda en neutral olja som solrosolja eller avocadoolja. Majonnäsen kan du använda som den är eller som en bas i dip eller såser. Jag älskar majonnäs och gillar att ta en zucchinismörgås med bara majonnäs, tomat och lite gräslök eller krasse.

Raw Macademiamajonnäs i en snygg glasburk från ÖoB

Läs mer…

Raw Majonnäs (ca. 2 dl)
100 gram Macademianötter (cashew går också bra men den blir fylligare med macademia)
½ tsk Senapspulver (t.ex Colemans)
1,5 tsk Äppelcidervinäger
1 tsk Citronsaft
ca. ½ tsk Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar (valfritt)
Ca. 0,5 dl vatten eller kallpressad Solrosolja

Mixa allt i en mixer men ta inte i allt vatten direkt. Du kanske behöver mindre eller mer. Vill du så kan du byta ut vattnet mot en kallpressad olja, du kan också bara ta en del olja och en del vatten. Prova dig fram till din favorit. Smaka av med kryddorna. Majonnäsen kommer att tjockna lite när den stått några timmar så det gör inget om den blir lite tunn precis när du gör den.

Såg ni sista delen av ”Livet på andra sidan” i måndags? Mitt hjärta bankade när jag skulle vara med för jag hade inte sett avsnittet och var jätterädd för vad de klippt ihop det till, men det gick ju bra 🙂 Tyckte bitvis att jag till och med lät lite klok 😉 Man kan se programmet på TV4 play, men bara tills på måndag. Här kommer lite bilder från inspelningen..

Inspelning till programmet ”Livet på andra sidan” med Zoë för TV4

Deras monitor..

Intervjudax

Intervju utanför..

Ja, det var en spännande dag 🙂 Imorgon ska jag på en ”Kick-start 2013” med Zoë och en massa andra. Kan bli jättespännande 🙂 Du kan läsa om det på Facebook här. Återkommer om det…