Raw pepparkakor

Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar. Dessa gnistrande soliga dagar är som ett lyckopiller för själen och humöret får sig en rejäl skjuts uppåt (fast det är vinter). Förra veckan hade jag ju pepparkakor i ugnen och där fick de stanna i 5 dagar!! Vet inte vad jag gjorde fel men det tog en evighetinnan de blev så torra som jag ville. Fick för mig att jag skulle ”spica” till dem lite men det var dumt.. så därför får ni Erika Palmcrantz recept.

Raw Pepparkakor

Läs mer…

Raw Pepparkakor ca. 30 st
5 dl Mandel
2.5 msk Mandelolja (eller annan neutral olja)
1 nypa Salt,
5 tsk mald Kanel
5 krm mald Ingefära
5 tsk mald Nejlikor
5 msk honung
10 Dadlar

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Eller i vanlig ugn på max 45 grader med luckan på glänt. Det tar då mycket längre tid. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna.

Tittade ni på Xfactor igår? Jag missade början men hann se slutet och AWA VANN!!! Hejade på henne hela tiden men precis innan de skulle kora vinnaren så hoppades jag nästan att Benny skulle vinna för jag var orolig för vad en vinst skulle innebära för en oerfaren 15-åring, men hon verkar ha fötterna på jorden så jag hoppas verkligen att det går bra för henne.

Minns ni TV inspelningen jag var med på i somras? På måndag är det sista avsnittet och jag trodde att jag blivit bortklippt men se, igår fick jag ett mejl från produktionsbolaget där det stod att jag kommer att vara med i sista avsnittet på måndag i sjuan kl. 21. Kul och lite pirrigt att se sig själv på TV.. 🙂 Jag ska vara med hos Zoë i ”Livet på andra sidan”.. Kommer förresten att ta in Zoë’s meditationsskivor i webbshopen. Har lyssnat på båda två och de är riktigt bra! Hon har en väldigt behaglig röst att meditera till och budskapet i båda två handlar om att dra till sig det man vill ha! Får nog lyssna på dem igen för just nu känns det som om allt blir fel…. Även Pehr Trollsveden som var med i Samma program har ju gjort både meditationskivor men även skrivit olika böcker som vi hoppas kunna att ta in i shopen, men vi har inte lyckats komma i kontakt med honom ännu. Antar att han har fullt upp 🙂

Blev så glad när vi lyckades få in Birkan Tores orakelkort till shopen och sålde slut på alla innan de hann komma, men nästa gång jag beställde höjde de priset med nästan 50%. Otroligt oseriöst tyckte jag och plockade bort dem från shopen och talade om vad jag tyckte och efter lite förhandling drogs prishöjningen tillbaka, så nu kommer de igen 🙂 Tråkigt att det ska behöva bli så och jag vet fortfarande inte hur det blir efter denna beställningen, men vi får väl se..

Nästa lördag ska jag vara i butiken hos Tina på Harmoniqa och göra prova-på Aurareningar och bjuda på Raw food kakor av något slag. Har inte bestämt vad det blir ännu. Hade först tänkt bjuda på pepparkakor men vågar inte chansa på att de hinner bli klara eftersom jag misslyckades med provsatsen. Det ska bli kul! Titta in i Tinas mysiga butik om du har vägarna förbi 🙂

 

2 reaktion på “Raw pepparkakor

    • Hej Marina,
      Ja, det stämmer. Det tar väldigt lång tid! Har inte testat att göra utan, det får bli nästa jul 🙂
      Kram Gitte

Kommentarer inaktiverade.