Jordande kristallutlägg och Raw vaniljyoghurt till frukost :)

Recipe will follow in english

Idag tänkte jag tipsa om kristallutlägg du kan göra ifall du har svårt att somna in, sover dåligt eller drömmer mycket, mer om detta om efter engelska receptet så skrolla ner…
En av mina favoritfrukostar just nu är raw Vaniljyoghurt med jordgubbsylt. Superenkel att göra och mättar riktigt länge så här kommer receptet. Du kan självklart servera den med vilka frukter du vill, på bilden har jag tinat lite blåbär som jag har till också.

Raw vaniljyoghurt med blåbär och jordgubbssylt.

Läs mer…

Raw Vaniljyoghurt (1-2 portioner)
2 Bananer (välj inte allt för mogna om du vill slippa banansmaken)
2 mogna Avocado
0,5-1 tsk Vaniljpulver

Skala och kärna ur avokado och banan. Mixa i matberedare eller mixer tillsammans med vaniljen till en slät yoghurt. Du behöver inte söta eftersom bananerna är söta i sig. Klart att servera!

Jordgubbssylt (ca. 2 dl)
3 dl frusna Jordgubbar
1 msk Agavesirap eller honung

Tina jordgubbarna och mosa med en gaffel, blanda med sirapen och servera.

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

One of my favorite breakfasts right now is raw vanilla yogurt with strawberry jam. Super easy to do and keeps you full really long so here’s the recipe. You can of course serve it with any fruit or berries you want, in the picture, I thawed some blueberries that I added.

Raw Vanilla yoghurt (1-2 servings)
2 bananas (do not select too mature if you want to avoid banana flavor)
2 ripe Avocado
0.5 to 1 tsp Vanilla Powder

Peel and core the avocado and banana. Blend in food processor or blender along with the vanilla until smooth yogurt. You do not need any sweetener because the bananas are sweet in itself. Ready to serve!

Strawberry jam (about 2 dl)
3 dl frozen strawberries
1 tablespoon honey or Agavesirap

Thaw the strawberries and mash with a fork, mix the syrup and serve.

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Så kommer vi till kristallutlägget som är hur enkelt som helst! Jag har själv använt det i åratal och vet att det fungerar. För några veckor sedan flyttade jag stenarna eftersom jag behövde några av dem till en behandling och glömde lägga tillbaka dem. Drömde som attan ett par nätter och vaknade flera gånger tills jag kom på att stenarna var borta! När jag lagt dit dem sov jag som en stock 🙂 Inte så att de tar  bort drömmarna men eftersom jag valt jordande stenar så gör de att jag blir väldigt jordad när jag sover och därmed sover jag bättre.Tänk så enkelt det kan vara va?
Hur fungerar det då? Jo.. man lägger ut jordande stenar vid fotänden. Mina ligger på sänggaveln men har du ingen gavel kan du bara lägga dem vid fotänden eller under bäddmadrassen. Går inte det heller kan du lägga dem under sängen.
Man behöver inte använda så många som jag men jag märker att jag sover bättre  med den blandningen jag har.

Jordande kristallutlägg. Framifrån ser du Hematit, Järnmalm, Shungit, Tigeröga och Apachetår.

Närmast ser du:
Hematit som är en extremt jordande sten. Den motverkar sömlöshet och kramp i benen. Den skyddar själen och förankrar den till kroppen när man är som mest sårbar samt stimulerar kroppens upptag av järn.
Järnmalm jordar och stärker kontakten med andliga världar och ger kraft att bryta gamla mönster. Den stimulerar även mottagligheten för överflöd av rikedom och välgång – och vem vill inte ha det 😉
Shungit är en mytomspunnen sten med mycket healande egenskaper och dämpar stress samt hjälper till vid sömnbesvär.
Tigeröga är en beskyddande sten. Den förankrar förändringar i den fysiska kroppen och stärker koncentrationen i nuet och läker personlighetsstörningar.
Apachetår är en form av svart obsidian och grundar jordchakrat, hjälper till att dra ut negativ energi och lugnar muskelanspänningar. Den helar också sorger som kommer ur relationer.
Man kan fråga sig hur man vet att stenarna hjälper för just detta..det gjorde jag också förut, men nu vet jag att det helt enkelt beror på vilken frekvens deras massa vibrerar (svänger) på. Eftersom alla stenar består av olika atomsammansättningar gör detta att de svänger på olika frekvenser beroende på hastigheten som elektronerna svänger runt protonerna och neutronerna (atomkärnan). Dessa frekvenser har en direkt koppling till olika färger och ljud.

Atomkärna

Våra känslor svänger också på olika frekvenser som är fullt mätbara och tillför man materia (i detta fallet en sten) som svänger på samma frekvens som den känslan (eller egenskapen) man vill förändra så överförs elektroner från den plats där överskottet finns eftersom naturen alltid eftersträvar total balans. Alltså; har du ett överskott av elektroner så överförs de från dig till stenen, har du ett underskott överförs de från stenen till dig.
Alla dessa känslor nås lätt via vår aura och de portar (chakra) vi har i kroppen och därför påverkas vi så av både kristaller, färger och ljud. Jag använder mest kristaller eftersom de svänger på den renaste frekvensen utan störningar. Det är antagligen därför de fortfarande används inom elektroniken 🙂 Det finns inget som slår kristallernas renhet!
Vill du ha en kristallbehandling kan du läsa mer om det här..eller här..

4 reaktion på “Jordande kristallutlägg och Raw vaniljyoghurt till frukost :)

 1. Himmel vilken inspirerande blogg. Tack!! Din receptsamling kommer jag att använda mig av mycket. Visserligen kan jag lungt leva på kimchi, nötost och frökex i dagar utan att tröttna. Men jag planerar att bjuda väninnorna på en riktigt inspirerande raw buffe…din blogg kommer alltså att bli väl använd. Jag ska defenitivt rekommendera den vidare.

  • Tack Ulrika, vad kul! Ja, nötost, kimchi och frökex är gott men man kan behöva lite variation 🙂
   Kram Gitte

 2. Underbart med stenarna, jag har en hel del som jag har tagit hem när min svärmor dog. Ska titta vilka de e om det ser ut som dina….
  Jag kan ingenting om stenarna men jag tror på det du skriver fullt ut!

  Kram

  • Hej Isabel! Kul att du fått en massa stenar, om du inte kan klura ut vilka det är så ta gärna kort och mejla, så ska jag se om jag kan hjälpa dig! Kram Gitte

Kommentarer inaktiverade.