Underbara Birgitta så det står härliga till!

Jag har en bekant som har en väninna som jag träffade på en mässa förra hösten och som jag GENAST tyckte jättemycket om! Jag hade visserligen bara hört gott om henne men du vet – en del människor bara gillar man så fort man träffar dom. I min värld är Birgitta en av dom 🙂

Birgitta är ett medium som bl.a driver företaget Your Light och den underbara sidan för barn (och vuxna) som heter Sigrid & Jag. Har du små barn är denna ett MÅSTE! Fattar inte var hon får alla idéer ifrån men sidan och karaktärerna är helt bedårande 🙂

Första gången jag träffade henne förvånade hon mig genom att på mässan stänga sin monter där hon satt och guidade folk – därför att hon inte kände sig i form!! DET gjorde stort intryck på mig!! Kunde hon inte ge folk sitt bästa så ville hon inte sitta där och ta emot. Vilken ärlighet! Man kan önska att fler vore så ärliga.
Min slutsats av henne är att tar hon emot dig, då vet du att du får kvalitet och inte något framtvingat för stunden!

Birgitta blandar Lchf med lite Raw och annat och hon lägger ibland ut recept på Facebook. Ett av dem är ett recept som hon fått av sin guide och de var SÅ OTROLIGT GODA!!! Jag fick Birgittas välsignelse att publicera det vilket jag är väldigt tacksam för 🙂 TACK Birgitta!!

B & M’s Mangobollar från Birgitta Olsson

Läs mer…

B & M´s MANGOKULOR – ca 20 små kulor
2½ dl sötmandel (eller cashewnötter)
1 hel mogen mango
10 st blötlagda dadlar
1½ dl riven kokos
5 droppar apelsinarom (eller rivet citron el apelsinskal)
1 msk agavesirap
Riven kokos att rulla kulorna i

Gör så här:
1. Mixa mandel till ett grovt kross i en matberedare
2. Ta ut mangoköttet och dela i mindre bitar
3. Mixa mangokött, dadlar, kokos apelsinarom, agavesirap och mandel till en massa
4. Kyl tills massan blir lätt att forma till kulor (eller kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper, kyl och skär i bitar)
5. Rulla kulorna i kokos (eller mandelkross)
6. Avnjut kylskåpskalla
Förvaras i kyl eller frys in dem.

Ett annat recept som jag gjorde med inspiration från Birgitta är detta som jag kallar Blåbärskakor. Birgitta hade bakat sina och jag gjorde en Raw variant på det som blev himla god så här kommer den..

Raw Blåbärskakor med nötter och frön – En riktig ENERGIKICK!!

Raw Blåbärskakor
3 msk Linfrö
1 dl Gojibär
1 dl Mullbär eller russin
1 dl Blåbär (färska eller frusna)
1 dl Pumpakärnor
2,5 dl nötter (jag blandade Valnötter och hasselnötter)
2 mogna Bananer
1 msk Kanel
1 tsk Kardemumma

Mal Linfröna till mjöl. Mosa bananerna så mycket du kan. Grovhacka nötterna. Blanda alla ingredieserna till en smet som du kan klicka ut till kakor på bakplåtspapper. Jag gjorde platta kakor som jag torkade i ugn på max 50 grader med luckan lite på glänt över dagen. Torkar du dem helt torra håller de sig minst en månad, annars frys in dem, då håller de i månader.

Hittade en annons om Alpro Soya som kan vara värd att nämna. Ibland äter vi ju vanlig mat hemma och då i synnerhet barnen och då vill jag helst inte att de äter vanlig grädde, så då brukar jag köpa hem Alpros soya som smakar ok och som har lång hållbarhet. Bra att ha hemma! Även om soyagrädden innehåller just soja som jag egentligen också helst vill undvika så känner jag ändå att den slår den havregrädde som är lite blaskigare och eftersom man inte har något inflytande över vilket havre som används. Ett BRA alternativ till vanlig grädde helt enkelt! Kom gärna med åsikter.


Alpro alternativ till grädde

4 reaktion på “Underbara Birgitta så det står härliga till!

    • Du har helt rätt i det Birgitta! Den glömde jag. Jag använder det också fast oftast gör jag egen genom att mixa kokosflingor med vatten. Kram

  1. Ååååh, UNDERBARA Gitte!!! 🙂 Tack för alla fina ord min kära vän 🙂 Jag är så glad att jag träffade dig och allt som du inspirerar mig med när det gäller RAW FOOD, TACK!!! 🙂 Du är en sann inspiratör och önskar dig all lycka till! STOR kram, Birgitta <3

Kommentarer inaktiverade.