Besegra rädslor

Jag har några gånger fått förfrågan om jag kunde tänka mig att komma ut och föreläsa för folk om Raw Food. Hittills har jag sagt nej av ren rädsla. Ska jag tala inför en massa människor?? Huuuh…. När jag var på mässan så var det ju första gången jag hade med mig Raw Food och det hände att det blev en liten folksamling som stod och lyssnade på vad jag hade att säga och efteråt tänkte jag på hur lätt det gick och hur mycket energi jag själv fick av all feedback!

En dag satt jag hemma och planerade lite framåt med kristallbehandlingar, webbshopen och allt och då började jag fundera på om jag ändå skulle börja föreläsa – i pytteliten skara? När jag satt i mina djupaste tvivel och velade fram och tillbaka kom dagens insikt från Bob Proctor som löd:

”Inaction breeds doubt and fear. Action breeds confidence and courage. If you want to conquer fear, do not sit home and think about it. Go out and get busy.” Dale Carnegie

Hahaha kan det bli tydligare?? Jag vet ju att nyckeln till en bra prestation är att vara VÄL FÖRBEREDD. Det märkte jag om inte annat på mässan. När man är trygg i det man pratar om så försvinner alla tvivel. Så det är väl bara att sätta igång! 🙂

Läs mer…

Just nu planerar jag studier till våren. Har bestämt mig för att plocka ihop lite kurser på högskolor/universitet i landet som tjänar syftet jag vill uppnå: Att må bra både fysiskt och psykiskt och att kunna förmedla nyckeln till detta till andra.
Har precis fått veta att mina gamla studier räcker för grundläggande behörighet så nu behöver jag bara göra högskoleprovet 27 oktober eftersom det inte går att räkna ut ett snittbetyg för mig. Är både lättad och nervös :S
Tyvärr krockar högskoleprovet med Harmonimässan i Solna så det blir ingen mässa denna gången men det gör inget, det kommer fler mässor…

Här kommer ett recept på Blomkålsfylld paprika med currysås som jag hade med som matlåda på kristallterapikursen i lördags. Lite het, lite söt men ändå friskt och jättegott! Hade tänkt servera en svalkande gurksallad med persilja till men någon hade ätit upp gurkan…………..

Receptet räcker till 2 hela fyllda paprikor:

Färgstark Paprika fylld med Blomkålscurry, här med lite groddar och persilja.

Paprika med Blomkålscurry (1-2 port)
1/4 Blomkålshuvud
1 Morot
1 Selleristjälk
0,5 dl färsk Persilja
3 msk Pumpakärnor
3 msk grovhackade Cashewnötter
2 röd Paprika

Mixa blomkål och morot i en matberedare till ”couscous”. Morotssmulorna kommer att vara lite större än blomkålssmulorna. Skär sellerin i skivor. Hacka persiljan litegrann. Blanda den mixade blomkåls/morotscouscousen med sellerin, persiljan, pumpakärnorna och cashewnötterna i en skål. Ställ undan och gör såsen:

Currysås
1 dl Cashewnötter
1 msk Curry
3 cm färsk Ingefära
ca. 0,5 tsk Himalayasalt
1-3 cm färsk Chili (beroende på hur stark sås du vill ha)
2 msk Limejuice (från 2 limefrukter)
1 blötlagd Dadel (ca. 1 timma)
5 msk Vatten

Mal cashewnötterna till fint mjöl (eller mixa såsen väääldigt länge). Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät, tjock sås. Smaka av om du vill ha mer hetta (chili), mer syra (lime) eller mer salt.

Blanda ner currysåsen i blomkålsröran. Dela paprikorna och kärna ur dem. Häll fyllningen i paprikorna och servera med en uppfriskande sallad.

4 reaktion på “Besegra rädslor

  1. Selvfølgelig kan du forelæse. Som du selv skriver, så handler det om at være godt forberedt og vide meget mere end det man umiddelbart skal forelæse om, men det klarer du jo også snildt. Rigtig god fornøjelse med dine planer, er sikker på at du gennemfører hvad du sætter dig for.
    Kæmpeknus

    Din stolte søster

  2. Klart du fixar att föreläsa.Jättekul,och jag blir så inspirerad när jag läser dina inlägg.Nästan så min förkylning känns lite bättre nu:-)
    Kramen

Kommentarer inaktiverade.