Raw Smoothies & lite till..

I lördags hamnade jag helt oväntat i en filminspelning. Jag blev uppringd av produktionsbolaget för de hade ett avhopp och de undrade om jag kunde komma med kort varsel. Jag blev till och med hämtad! Inspelningen var för ett nytt TV program som kommer att sändas i höst. Ibland blir verkligen jag själv förvånad över saker som kommer i min väg!! Lite orolig för hur jag kommer att framstå men det är väl smällar man får ta.. mer om detta senare när jag får berätta 😉

Idag har jag samlat ihop några olika drycker. Alla är självklart helt raw om man bortser från kaffet i de sista. Du kanske undrar varför jag har salladsblad i smoodisarna. Bladgrönt har en betydande hälsofördel och det är nu vida känt att man får mer energi, minskat sötsug, bättre sömn, mer livsglädje, bättre matsmältning och många andra positiva effekter bara genom att inkludera ett par salladsblad i sin morgondrink. Det bladgröna måste finfördelas helt för att vi ska kunna tillgodogöra oss allt det nyttiga, det räcker alltså inte att äta en sallad till maten för då måste du tugga lika länge som en Gorilla gör på löven… Du kan läsa mer om det här.

Underbar svalkande Melonslush bland luktärtorna. Sorten heter Pink Cupid och är en ettårig låg Luktärt. Blommar UUUNDERBART hela sommaren och ju fler blommor man plockar, desto mer blommar den!

Läs mer…

Svalkande Melonslush
6 dl frusna  tärningar av Vattenmelon
Juice från 2 Apelsiner
ca. 1 tsk juice från en Lime (eller mer…)

Låt melontärningarna tina en stund (10-15 minuter) Mixa med resten av ingredienserna. Tillsätt vatten om det behövs men så lite som möjligt.

Det här receptet på Virgin Mary omvandlade jag från en gammal drinkbok som jag har. Jag hade köpt nyskördad stjälkselleri och var sugen på något med lite riv i och gjorde om receptet så det passade in i Rawfoodvärlden – resultatet blev JÄTTEGOTT!!

Raw Virgin Mary

Raw Virgin Mary (1 stort glas)
1 stjälk selleri
2 tomater
1-2 cm röd färsk chili
Saften från 1 citron (ca. 1,5 msk)
ca. 0,5 tsk Herbarmare örtsalt
Lite svartpeppar
ca. 0,5 – 1 dl vatten

Skär sellerin och tomaterna i bitar så de lättare mixas. Mixa allt så slätt du önskar och häll upp i glas! Den ska ha lite sting från chilin och den speciella sältan från sellerin. Supergod och uppfriskande!!

Grön Melonsmoothie

Sommargrön Melonsmoothie
1/2 Cantaloupemelon (Så mogen att den nästan börjat skrumpna)
2-3 Salladsblad
Juice från 1 Zucchini

Juica zicchinin i en råsaftcentrifug. Skär melonen i bitar och mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Är den inte riktigt mogen kommer det nästan inte att smaka någonting. Det bladgröna är extremt välgörande för hela din kropp och melonen tar bort smaken helt från det bladgröna. Anledningen till att jag använde juicen från en zucchini första gången var att jag hade en massa juice över sen jag gjort Rawbullar. Zucchini innehåller gott om Kalcium men också protein, C-vitamin, folat (B-vitamin), järn och zink.

”Grön” Mangosmoothie

Grön Mangosmoothie
1 Mango
0,5 dl Gojibär
2 stora Salladsblad
Ca. 1 tsk saft från en Citron (eller mer…)

Mixa mangofruktköttet med resten och smaka av med citronsaft. Gojibären är fulla av supervitaminer och citronen tar bort den lite ”fadda” smaken som gojibären ger.

En dag hittade jag en sida med en massa kaffelatterecept och lite till så jag tänkte att jag ville göra lite nyttigare varianter. Kaffe dricker jag fortfarande även om det inte är raw och även om det innehåller koffein som inte är speciellt bra för kroppen. Jag köper ekologiskt pulverkaffe och dricker knappt en kopp om dagen så det är väl inte hela världen. Vill du läsa mer om kaffets inverkan på kroppen så kan du läsa om det på Utbildningscenter.se som har en massa fantastisk läsning om allt möjligt, dock utan att tänka Raw tyvärr men intressant ändå. Men här kommer receptet på några olika vegankaffevarianter.

Vegan Choco-Latte

Vegan Choco-Latte med mörk choklad
0,8 dl espresso (jag tog vanligt ekologiskt)
2 dl mandelmjölk
2 rejäla bitar raw choklad (grundrecept)
Om du vill: Lite dadel- eller agavesirap.

Mixar du lite mandelmjölk så får du skum som du kan använda.
Värm mjölken till max 42 grader, vispa den så du får skum. Häll espresson på chokladen och tillsätt mjölken. Häll upp i glas och toppa med lite extraskum om du vill. Toppa med espresso och gör lite mönster.

Vegan Is-Latte
0,8 dl espresso
2 tsk (eller mer) dadel- eller agavesirap
2 dl mandelmjölk
6 Isbitar

Blanda sirapen med espresson och blanda i mjölken. Mixa med isbitarna och häll upp i glas.

Vegan Cappuccino
1 dl espresso
2 dl mandelmjölk

Värm mjölken till max 42 grader och vispa tills hälften är skum. (eller kör i mixer) Häll mjölken och skummet i espresson så det blir en mörk krans runt kanten på koppen och toppa med lite rå kakao.

 

2 reaktion på “Raw Smoothies & lite till..

Kommentarer inaktiverade.