Äntligen med symaskin igen!

Åh vad jag har saknat min symaskin! Det är en gammal Husqvarna som jag köpte för säkert 20 år sedan. Den var en raritet redan då, men den var helt nyrenoverad och hur bra som helst! Tyvärr har jag inte tagit hand om den genom årens lopp och en dag ville den inte mer, så jag lämnade in den hos Symaskins-Arne som försökte laga den. Tyvärr var den FÖR trasig så den gick inte laga men han satte ihop en exakt likadan till mig som jag fick för samma pris som den andra skulle kosta att laga 🙂 Notan gick på strax över 1600 kr och då snackar vi inte billigt skräp utan en gammal hederlig symaskin som kommer att hålla i åratal om jag sköter om den lite bättre nu…

Husqvarna 2000 – en gammal goding!

Läs mer…

Min syster är sjukt duktig på att sy hon och jag tror nog att hon kan sy vilka tekniker som helst! Hon är väldigt efterfrågad kursledare och har bl.a. hållit kurser tillsammans med Vikki Pignatelli som tydligen är ännu mera känd i ”den” världen. Syrran har precis startat upp en blogg där hon lägger ut sina alster, ett av de mest fantastiska tycker jag är hennes porträttbilder i tyg!! HELT fantastiska!!!

Lones egna bild på barnbarnen – helt underbara! (både bilderna och barnbarnen 😉 )

Lone har en hemsida där du kan läsa mer om hennes kurser om du vill, hon håller kurser lite överallt och kommer även till Sverige då och då. Det är bara att mejla henne 🙂

Nåja, så duktig är inte jag på att sy, så jag håller mig till att blogga om Raw Food. Här kommer ett recept på en dundernyttig chokladmousse, så nu behöver du inte ha dåligt samvete längre om du är sugen 😉

Raw Chokladmousse med Vaniljtopping

Raw Chokladmousse
12 Dadlar
3 Avocado
6 msk Rå Kakao
1 dl Vatten
1 tsk Raw Vaniljpulver
En gnutta Himalayasalt

Vaniljtopping
1 dl Cashewnötter
2 msk Agavesirap
2 tsk Raw Vaniljpulver
1 msk Citronsaft
knappt 0,5 dl Vatten

Mousse: Mixa  dadlarna med vatten, vanilj och kakao till en slät sirap, tillsätt avocado och mixa till en slät mousse.

Topping: Mal nötterna och mixa allt till en slät sås.

Skeda upp moussen i ett glas och häll försiktigt såsen över. Ställ undan i kyl minst en timma. Pudra över lite kakao strax innan servering eller toppa med färska bär!

Varianter:
* Lös upp 1 msk snabbkaffepulver till vattnet i chokladmoussen (inte raw men vad gör väl det?)
* Tillsätt  1-2 msk färska myntablad i chokladmoussen
* Tillsätt 2 msk kokosolja i chokladmoussen
* Tillsätt lite rivet Citronskal i vaniljtoppingen (Ekologisk såklart)
* Byt ut hälften av cashewnötterna mot riven kokos i vaniljtoppingen

Det finns säkert fler varianter, men jag kommer inte på fler just nu.