Himmelsk Raw Lasagne & Mattor av gamla kläder?

Åh vad det är härligt med semester! Egentligen borde jag bokfört men nu skiner ju solen ✺ inte för att jag har ro att ligga och sola precis men visst var det en bra ursäkt?

Den där Pinterestsidan ger mig alldeles för mycket idéer och nu har jag bestämt mig för att tillverka en matta av alla gamla kläder som ligger på vinden. Eller låg kanske jag ska säga för nu har jag hämtat ner dom…….

Vindsrensning!

Läs mer…

När jag började gå igenom alla kassar hittade jag gamla sofföverdrag som jag köpt en gång från Ellos, De passade aldrig riktigt bra och sedan åkte de upp på vinden men nu kommer de att bli transformerade till en matta 🙂 De är tråkigt brunbeige så ska jag färga tyget? Ja, tror det…eller så bleker jag det på ett omiljövänligt sätt…vad säger samvetet? Hm…

Jag har två idéer på olika matttekniker. Från början ville jag knyta en ryamatta men det verkar helt omöjligt att få tag på en väv att knyta på, så då började jag leta alternativ och hittade en rund matta som knöts på en rockring 🙂 Kul tänkte jag och hittade ännu en som bestod av en massa mindre rundlar som var ihopsydda till en lång. Perfekt! Sen kom jag på att man skulle kunna knyta ryamattan på ett sånt där halkskydd som man har under mattor. Så nu vet jag inte vilken den blir, kanske blir det båda två. först ska jag i alla fall klippa en massa remsor av kläderna, sen får vi se.

Ryamatta av tygremsor

Matta av hopsydda rundlar – Visst är den härlig !!

Fast när jag började gå igenom kläderna så tyckte jag att det var synd att klippa sönder dom – SUCK – Varför måste jag tänka?? Så därför lade jag undan en massa till Hjälp Lettland som vi brukar skicka kläder till som skickar kläderna vidare till familjer i Lettland. Min arbetsgivare brukar betala frakten om alla anställda samlar ihop allt de kan undvara, sen körs kläderna till en massa familjer som får användning för allt och sen skickar de bilder 🙂 Det blir nog en kompromiss. allt utom t-shirts (och eventuellt några jeans) åker till Lettland och resten blir trasmattor! Bra va? Tror att mattorna ska bli vita/beigea eller i alla fall pastelliga och kanske lite svarta också.. Äsch, vi får se..

Har jobbat lite med webbshopen idag och kört igång en sommarrea hos Silverbiten så passa på att fynda!

Den här lasagnen är helt underbar och går alltid hem även hos den som inte äter Raw. Den är krämig och mättande och lägger sig skönt i kistan 😉

Krämig Raw Lasagne

Raw Lasagne (2 portioner)

1 Zucchini
1 Avocado

Skär Zuccini och avocado I tuna skivor (ca. 2-3 mm tjocka) på längden. Skär zucchinin med osthyvel om du inte har en mandolin.

Cashewost
1 dl Cashewnötter
1 dl Pinjenötter
½ finhackad Gul lök
1 liten finhackad Vitlöksklyfta
2 msk Citronsaft
Himalayasalt
Svartpeppar
ca. 0,5-1 dl vatten

Mal nötterna till mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås, tillsätt 0,5 dl vatten till att börja med och tillsätt mer om såsen blir alldeles för tjock, men den får inte vara rinnig. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan så den tjocknar lite.

Tomatsås
1 dl strimlade Soltorkad tomat (lite mer om de är hela)
1 Tomat
½ finhackad Gul lök
0,5 dl färska Oreganoblad (eller 1 msk torkade)
1 Vitlöksklyfta
1 msk Citronsaft
2 Dadlar
Herbarmare örtsalt
Svartpeppar
0,5-1 dl vatten

Blötlägg de soltorkade tomaterna en halvtimma. Skär tomaterna i bitar och mixa tillsammans med resten av ingredienserna. Tillsätt vattnet sist och börja med 0,5 dl. Såsen ska vara tjock och inte rinnig. Tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av om du behöver mer salt och peppar.

Pesto
0,5 dl Pinjenötter
2 dl färsk Basilika
1 Vitlöksklyfta
1 msk Olivolja
1 tsk Citronsaft
Herbamare Örtsalt
Svartpeppar

Mixas till en slät tjock pesto.

Klä en fyrkantig form (jag brukar ta en brödform) och klä med folie. Börja med ett lager zucchini, fortsätt och varva med tunna lager cashewost, tomatsås och avocado. Avsluta med cashewsåsen och toppa med resterna av tomatsåsen (om du har kvar) och pestosåsen. Ställ undan minst en timma så smakerna ”gottar ihop sig” 🙂 Folien gör det lättare att lyfta ur lasagnen snyggt ur formen men skär bitarna innan. Servera gärna med en sallad.

7 reaktion på “Himmelsk Raw Lasagne & Mattor av gamla kläder?

  1. Gud vad mycket underbara recept du har här. Halkade in och fastnade kvar ett bra tag, underbar inspiration!

    • Hej Marja! Cashewosten kan man använda som pålägg också, den är fyllig och lite ”mäktig” precis som ost. Den ger också lasagnen det där fylliga som en Lasagne ska ha 🙂
      Kram Gitte

Kommentarer inaktiverade.