Raw Nutella ♥

Recipe will follow in english

Idag fick jag leverans både från Rawfoodshop och från Vitavera 🙂 Jippie för då kan jag fylla frysen med en massa gott under helgen!

Leverans från Rawfoodshop

Jag beställer från antingen Rawfoodshop eller Råvarubutiken varje månad, de har storpack och jag vet att allt är råkvalitet och ekologiskt och det blir MYCKET mycket billigare än om jag skulle handla allt på hemmaplan – tyvärr..

Hos Vitavera beställde jag ekologiskt, ej djurtestat läppglans, eyeliner och en mascara. Eyelinern var tillfälligt slut så den kommer senare, det meddelade de direkt på mail. Bra 🙂

Lite gulligt med ett personligt brev när man beställer från Vitavera

Båda var förseglade det gillade jag STORT!! Läppglanset provade jag direkt, inte så mycket färg men det beror kanske på den färgen jag valde. Behaglig och skön på läpparna = Klart godkänd!! Mascaran ser ok ut, gillar borsten men nu får jag testa den i några veckor, så får vi se… skriver om den senare.

Läppglans från Vitavera, undrar vad den där lilla kulan i spetsen är till? Tyckte mest att den var i vägen.. Annars var läppglanset bra!

Mascaran ska jag prova ett tag först..så omdöme kommer!

Nu när jag äntligen fick hasselnötter igen så gjorde jag genast en sats Raw Nutella. Jag ÄLSKAR nutella!!! I alla fall denna, så här kommer receptet 🙂

En sked underbart god Raw Nutella

Raw Nutella (ca. 4 dl)
5 dl Hasselnötter
3 msk Kokosolja
5 msk Kakao
3 msk Honung
2 tsk Vaniljpulver
1 tsk Himalayasalt

Mixa nötterna i matberedare till en oljig massa. Detta tar flera minuter (10-15) och du måste skrapa ner från kanterna om och om och om igen. Först blir nötterna till pulver, sedan börjar de klumpa sig, sedan börjar klumparna hänga ihop, sedan börjar oljan sippra ut. Fortsätt tills klumpen blir oljig och är lite varm. Sedan tillsätter du resten av ingredienserna och mixar allt till en slät massa. Vill du ha den rinnigare kan du tillsätta nöt- eller linfröolja. Håller sig i veckor i en burk med  tättslutande lock och är perfekt till allt möjligt!

När jag ätit flera skedar av den blev jag törstig och sneglade på bananerna… mixade ca. 0,5 dl av nutellan med 1 banan, 1 näve salladsblad och lite mandelmjölk och lade i några isbitar innan servering… say no more…………♥♥♥♥♥

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Raw Nutella (about 4 dl)
5 dl Hazelnuts
3 tbsp Coconut oil
5 tbsp cocoa
3 tbsp honey
2 tsp vanilla powder
1 tsp Himalayan Salt

Mix the nuts in a food processor to an oily mass. This takes several minutes (10-15) and you have to scrape down the sides over and over and over again. Continue until it becomes oily and a little warm. Then add the remaining ingredients and mix everything into a smooth paste. If you want it thinner you can add nut- or flaxseed oil. Keeps for weeks in a jar with tight-fitting lid and is perfect for everything!

After eating several spoonful of it, I was thirsty, and glanced at the bananas … I mixed about 0.5 dl of the Nutella with 1 banana, 1 handful lettuce leaves and a little almond milk. Put in some ice cubes before serving … say no more ………… ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2 reaktion på “Raw Nutella ♥

 1. Hejsan, hittade hit då jag surfade runt lite på olika rawfood sajter 🙂
  Undrade om denna nutella går att göra på mandel istället för hasselnötter?

  Är allergisk, intolerant och överkänslig, klara av skalade mandlar lite grann men ej för mycket…och skulle vilja hitta någon slags choklad, kakao smör eller gejjamojja som man kan ha på riskakan 🙂

  Vänligen

  • Hejsan, Kul att du hittade hit 🙂 Det går jättebra att använda mandel istället. Det gör jag ofta när hasselnötterna är slut. Smaken blir lite annorlunda bara men det blir jättegott i alla gall! När Nutellan stelnat så är den inte bredbar, så jag brukar ta ett par skedar som jag rör upp med mandelmjölk (eller vatten) tills den blir som jag vill. eller så kan du bara värma den i ett vattenbad men det kanske blir lite för omständigt..
   Kram Gitte

Kommentarer inaktiverade.