Äntligen frisk igen och nu ska oturen vända till tur!

Recipe will follow in english

Åh äntligen känner jag mig bättre!! Det är verkligen speedförkylningar jag har, vaknade med rejält halsont i tisdags, febrig i onsdags, hostig och nysig torsdag och fredag, lite bättre lördag och frisk idag (ja nästan i alla fall).. & det var den lilla semesterveckan det, imorgon blir det jobb igen.. känns väl sådär ska jag erkänna……….. men men jag har ju vilat ut i alla fall!

känner att jag haft lite otur ett tag och drabbats av många motgångar och nu när jag fick samma förkylningsförlopp för andra gången på en månad bestämde jag mig för att testa en besvärjelse ur Cassandra Easons bok Vit magi för svarta stunder.

Att vända oturen heter besvärjelsen. Eftersom jag i stort sett legat på soffan hela veckan så har jag haft god tid på mig att planera ordentligt. Besvärjelsen ska utföras första lördagen vid skymning efter nymåne och det var igår det, så det passade ju bra. Så här gjorde jag.

Jag köpte ett svart stearinljus, vita hade jag och så köpte jag en fjärilslavendel i kruka. En svart sten hade jag som jag renade och befriade från tidigare uppdrag och så tog jag mitt änglahalsband med månsten som jag putsade upp och hade renat på ett ametistkluster under dagen. Jag har ett altare i mitt sovrum som jag alltid har jordat i de fyra väderstrecken.

Jag hade kollat upp solens nedgång som var strax innan 22:00. Så när det började skymma ställde jag det svarta ljuset och det vita ljuset bredvid varandra och lade den svarta stenen framför det svarta ljuset och ängeln framför det vita.

Jag tände det svarta ljuset och läste en besvärjelse: Mörkret brinner bort, buren av natten. Ljuset växer och alla olyckor upphör. Sedan satte jag mig och mediterade i två timmar och upprepade samma mantra om att allt nu skulle bli bra. Jag satt i två timmar tills det blivit så mörkt som det nu blir sommartid.. Då tände jag det vita från det svarta och läste ytterligare ett mantra. Sen blåste jag ut det svarta ljuset och grävde ner den svarta stenen i krukan. Syftet är att så länge blomman växer och är frodig så kommer min tur att växa. Vissnar blomman är oturen för stark och proceduren måste göras vid nästa nymåne. Jag valde fjärilslavendel för att fjärilen står för transformation och förnyelse i kreativt skapande och lavendeln i sig är en väldigt renande växt som doftar underbart 🙂 När jag grävt ner stenen tände jag ytterligare ett vitt ljus för att förstärka det första, och hängde upp mitt halsband i en eternitysymbol mellan ljusen. Helst ska de vita ljusen vara tända ända till gryningen men jag orkade inte vara uppe och vågade inte låta dem brinna när jag sov, så jag släckte dem efter ett par timmar och kommer att tända dem ikväll vid skymningen igen. På morgonen slängde jag det svarta ljuset, tog på mig halsbandet och ställde ut blomman på balkongen där den kommer att trivas!

I morse vaknade piggare än någonsin av att ”någon” knackade tre gånger. Det händer ganska ofta och jag vet inte ”vem” det är som knackar men jag är väldigt tacksam för att denna någon gör det för jag blir alltid klarvaken! Ingrid sa ju att min farmor är här, så jag tror att antingen är det hon som håller koll på mig, eller så tror jag att det är vår lilla hustomte.  Det spelar egentligen ingen roll vem det är.

Så nu får vi se om turen vänder 🙂 Här kommer i alla fall ett recept på jättegod Raw sushi som är supersnabb att göra! Oftast brukar jag lägga grapefruktfiléerna på men denna gången blev det en sallad till.

 

Sushirullar på Raw Foodvis med cayenneblodgrape

Sushirullar (ca. 2 personer)
2 Noriark
4-5 Palsternackor, rättika eller Jordärtskockor (eller en mix av alla tre)
1 dl Cashewnötter
1 msk Citronsaft
1 msk Tamari
1 msk Äppelcidervinäger
2 tsk Agavesirap
1-2 msk Vatten
En nypa Himalayasalt

Fyllning
Wasabi, gurka, salladslök, inlagd ingefära, päron (du kan egentligen ta vad du har hemma)

Mal nötterna till mjöl, mixa med citronsaft, tamari, vinäger, salt och vatten. Tillsätt inte allt vattnet på en gång, det ska bli en krämig sås som inte är för rinnig. Smaka av så du har fått balans på syran. Mixa palsternackorna i matberedare med ”S” bladen till en grynig massa. Blanda såsen med palsternackorna.

Använd helst en bambumatta när du ska göra rullarna. lägg ut Noriarket på mattan och bred på palsternackröran i ett jämt lager. Lämna ett par cm längst bort. Bred på Wasabin (var försiktig, det är starkt) Jag brukar ta ungefär en matsked till varje rulle. Skär grönsakerna i stavar och lägg dem i en remsa tvärs över noriarket. Rulla ihop till en rulle.

Skär rullarna i bitar och servera ev. med lite Tamari och inlagd ingefära som du får receptet på här 🙂

Jag gillar att servera dem med filéad Blodgrape som jag marinerat i cayennepeppar och salt men här har jag gjort en sallad på grönt av löktoppar (det gröna på gamla lökar som börjat växa – ekologiska så klart), blodgrapefilé, apelsinfilé, inlagd ingefära, cayennepeppar och himalayasalt. Ren kärlek som passar underbart med sin hetta till de lite söta sushirullarna ♥

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Sushi rolls (serves 2)
2 Sheets of Nori
4-5 Parsnips, Daikon or Jerusalem artichokes (or a mix of all three)
1 dl Cashew
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon Tamari
1 tablespoon of Apple Cider Vinegar
2-3 tablespoons water
A pinch of Himalayan Salt

Filling
Wasabi, cucumber, scallions, pickled ginger, pears (you can actually take whatever you have at home)

Grind the nuts into flour, mix with lemon juice, tamari, vinegar, salt and water. Do not add water all at once, it will be a creamy sauce that is not too runny. Season to taste until you have a good balance between sweet, salt and sour. Mix parsnips in a food processor with ”S” blades to a breadcrumb consistency. Mix the sauce with parsnips.

Preferably use a bamboo mat when to make the rolls. Lay out the Nori sheet on the bamboo mat and spread the Parsnip mixture in an even layer. Leave an inch at the end. Spread on the Wasabi (be careful, it is hot) I usually take about one tablespoon to each roll. Cut the vegetables into pieces and put them in a strip across the nori sheet. Roll into a roll with the bamboo mat.

Cut the rolls into pieces and serve with a little Tamari and pickled ginger that you get the recipe for here 😉

I like to serve them with filleted Blood Grape that I marinated in cayenne pepper and salt, but here I have made a salad of the green top of growing unions (the green on the old bulbs that have begun to grow – organic of course), grapefruit fillets, orange fillets, pickled ginger, cayenne pepper and Himalaya salt. Pure love that fits wonderfully with its heat to the slightly sweet sushi rolls ♥