Healing & Nötfritt Kumminbröd

Recipe will follow in english

Idag är jag hängig, vaknade med ont i halsen igår och tar det lugnt idag också..har ingen lust att göra någonting alls så här kommer ett recept som jag tänkt publicera lite längre fram.. Typiskt när man nu råkar ha en veckas semester va? Nåja. Universums outgrundliga vilja och kanske enda sättet att få mig att ta det lugnt och vila?? Tror nästan det…

Var förresten hos Ingrid Nilsson och fick healing igår, är helt säker på att det hjälper! Värmen från hennes händer nästan bränner när hon healar, fast hon inte ens rör mig. Kan inte vara annat än bra 🙂

 People are always blaming their circumstances for what they are. I don’t believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and if they can’t find them, make them. ☯ George Bernard Shaw

Raw Havrekumminbröd

Kumminbröd
2 dl Linfrö + 4 dl Vatten
2 dl Pumpafrön
2 Morötter
1 Gul lök
3 dl Havregryn
0,5 dl Solrosolja
2 msk Gurkmeja (kan uteslutas)
0,5 dl Kummin
0,5 msk Lökpulver
0,5 msk Himalayasalt

Blötlägg linfröna i vattnet helst över natten. Häll INTE bort vattnet.
Mixa morötterna till småbitar i en matberedare, Tillsätt allt utom havre och lök och kör till en jämn smet. Finhacka löken och mixa den i smeten (lök får en bitter smak om den mixas för länge och ska därför alltid tillsättas på slutet) Tillsätt havret sist och blanda till en smet. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och torka i ugn på max 50 grader med luckan på glänt. Skär rutor med en pizzaskärare efter ett par timmar. Låt torka över natten och vänd nästa morgon. Vill du så kan du vända brödet tidigare och inte torka så länge, då får du ett saftigare bröd.
Du kan också vända i havregrynen utan att köra dem i matberedaren, så får du ett mjukare bröd eller så kan du ta med dem precis i början, så blir brödet mer som knäckebröd = Ju större havregrynen är, desto mjukare bröd.

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Cuminbread
2 dl Flaxseed + 4 cups water
2 dl pumpkin seeds
2 Carrots
1 yellow onion
3 dl rolled oats
0.5 dl sunflower oil
2 tbsp turmeric (optional)
0.5 dl Cumin
0.5 tbsp Onion Powder
0.5 tbsp Himalayan Salt

Soak the flaxseeds in the water preferably overnight. Do NOT pour off the water. Mix the carrots into small pieces in a food processor, add everything but the oat and onions, and run until smooth. Chop the onion and mix it into the mixture (onions get a bitter taste if mixed too long and should always be added at the end) Add the oats last and mix to a paste. Spread the batter on a Baking sheet and dry in the oven at maximum 50 degrees with the door ajar. Cut squares with a pizza cutter after a few hours. Let dry overnight and flip it the next morning to dry on the other side. If you want to you can turn the bread earlier and not dry it for so long, you get a moister bread. You can also put the oatmeal in without mixing them in a food processor, you’ll get a softer bread = The less processed the oatmeal is, the softer the bread will be.

4 reaktion på “Healing & Nötfritt Kumminbröd

 1. Krya på dig, så att du får njuta av semestern!
  Härligt med healing! Det var åratal sen jag fick. Skulle inte veta nu vem jag skulle vända mig till heller…
  Kram Maria

  • Tack Maria, antagligen behöver jag bara varva ner..jag har lite svårt för det. Jag har turen att ha en som är duktig på Healing i min närhet, annars är det svårt för det är ju svårt att veta om det är en bra healer man kommer till eller inte. Var bor du? Jag kanske kan rekommendera någon..

   • Ja, precis. Man vill ju gärna veta att det är någon som är bra. Jag bor ca 30 min från Göteborg. I närheten av Lerum, som ligger på väg mot Alingsås. På somrarna är vi oftast iaf 1 v på härliga Öland. I år blir det 2 veckor. Härligt!

    • Åh ja Öland är härligt! Jag ska kolla runt lite om någon vet en bra i Göteborgstrakten 🙂

Kommentarer inaktiverade.