Ani Phyo och inlagd ingefära

Recipe will follow in english

En av mina absoluta Raw Food favoritkokböcker är Ani Phyo’s Raw Food Essentials. Den innehåller grundrecept på i stort sett allt man behöver och en massa massa andra recept. Det enda som kan vara lite förvirrande är att de flesta recept är hänvisningar till andra i boken och att den är lite svårletad. Man får nästan lära sig var man ska hitta recepten utantill men det är den sååå värd 🙂

Ani's Raw Food Essentials

Ett par bra receptsajter som finns på nätet är Råkost.se som är en svensk samlingssida med mängder av recept, och Raw Food Recipes som är en ännu större sajt med ännu flera recept fast på engelska.

Här kommer ett recept på inlagd ingefära ur Ani’s bok som ska mogna minst en vecka och som sedan håller sig i månader i kylen. Du kommer att behöva det till mina sushirullar som du kommer att få framöver 😉

Inlagd ingefära

Ani’s Inlagda Ingefära
350 gram färsk Ingefära
1 dl Äppelcidervinäger
2 msk Agavesirap

Skala ingefäran och skär den i supertunna skivor. Lägg dem i en glasburk med tättslutande lock. Blanda vinäger med sirapen och häll över ingefäran. Stäng burken och se till att det är tätt. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Ingefäran kommer att bli lite rosa. Förvara i månader i kyl.

Receptet är egentligen mycket större och vill du göra det ursprungliga kan du kolla det engelska nedan.

Pickled Ginger

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Ani’s Pickled Ginger
2 Pounds of fresh ginger, peeled, washed and sliced paper-thin.
1 cup apple cider vinegar
1/4 cup agave syrup

Into a 2-quart glass jar with a lid, place spiral layers of the ginger. Stack one layer on top of another.
In a mixing bowl, combine the vinegar and agave syrup. Stir to mix well. Pour into the jar with the ginger.
Close the jar lid tightly and leave to marinate and ferment at room temperature for 1 week. The vinegar and ginger will change color to pale pink.
Store in an jar in the fridge, where it’ll keep for several months.

 

5 reaktion på “Ani Phyo och inlagd ingefära

  1. Tack för ditt snabba svar. Jag provar det, låter gott att ha till raw sushi:)

  2. Hej
    Vill först tacka för din fina blogg med så mycket god mat o inspiration. Jag gjorde din inlagda ingefära igår men det blir inte så mycket vätska så att det täcker ingefäran, ska jag göra mer vinäger o hälla på eller vätskar det av sig efter hand? Ha en skön dag kram lena

    • Hej Lena, Tack själv 🙂 Jag tror att du ska göra lite mera lag om den inte täcker. Ingefäran vätskar sig inte speciellt mycket så det hade jag gjort.
      Kram Gitte

  3. Åh stackare!! Det är aldrig kul! Jag tror att du kommer gilla den 🙂 Ska köpa den du rekommenderade mig.
    Det receptet jag har ute på mandelmjölk är en liten lyxvariant eftersom jag skalat mandeln men det måste man inte, det går lika bra med oskalade (och snabbare) men jag tycker inte att det blir lika gott så då brukar jag krydda med kanel, kardemumma, kakao eller ingefära..
    Kram Gitte

  4. Mmm, gott! Ser fram emot när min Ani Phyo’s Raw Food Essentials kommer från Adlibris!
    Hade ju tänkt göra dina burgare i helgen, men…jag blev magsjuk och det blev inget av med burgare, tyvärr…
    Men jag gjorde mandelmjölk, för det ville kroppen ha : – )
    /Maria B

Kommentarer inaktiverade.