Vilken färg ska Budda få?

Recipe will follow in english

För några år sedan fick jag en tavla av min systers man Teddy Schaadt som målar de mest fantastiska naturlandskapen i olja. Jag fick välja precis vilken jag ville och fastnade för denna som är från deras semester på Shetlandsöarna. Bilden är målad strax efter ett regnoväder som just dragit bort och är SÅ fantastiskt vacker!!! Det är helt galet detaljerad och man tröttnar liksom aldrig att titta på den…
Ta en titt på hans hemsida, där finns många underbara konstverk!

Fantastisk Oljemålning av Teddy Schaadt

Tavlan är min ögonsten och hänger ovanför min kära Budda 🙂

Min kära Budda

Ja, Budda.. honom köpte jag i en inredningsbutik i Kalmar som nu tyvärr har slagit igen. Han är ganska stor och står i hemmets centrum där Chi ska flöda fritt. Jag har sån tur att vi inga väggar har just där, så chi kan verkligen flöda fritt och där sitter han i sin eviga bön och välsignar vårt hem ♥
Det enda som stör mig lite är att han är så mörk och ser lite plastig ut – eller? Vet inte var det är för material men jag funderar på att måla honom i silver, brons eller guldfärg så han ser lite exklusivare ut. Du vet en sån där flytande guldfärg.. har hittat det på Bauhaus och tror att de har det ännu. Vad tror ni? Ska jag våga??

Här kommer ett recept på jättegoda chokladkulor med Avocado. Minns inte var jag hittade receptet men jag har ändå ändrat lite på det och här kommer min variant..

Chokladdrömmar

Raw Chokladkulor (ca. 20 st)
1,5 dl Mandel
1 dl Kakao
1 Avocado
3 msk Agavesirap
2-3 msk Vatten

Överdrag
1 dl Kokosolja
0,5 dl Kakao
½ Avocado
1 msk Agavesirap

Mal mandeln så fint du kan. Mixa allt till fyllningen i en matberedare tills det blir en slät massa. Tillsätt bara så mycket vatten som behövs för att smeten ska bli slät. Ställ in i kylskåpet och låt stelna tills det går forma kulor av den.
Mixa under tiden ingredienserna till överdraget, massan ska bli helt slät. Mixa en stund tills kokosoljan börjar smälta och massan börjar bli krämig. Doppa kulorna i överdraget och ställ in i frys och låt stelna.

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Raw Chocolate Marbels (approx. 20 pieces)
1.5 dl Almonds
1 dl Cocoa
1 Avocado
3 tablespoons Agave nectar
2-3 tablespoons water

Coating
1 dl Coconut oil
0.5 dl Cocoa
½ Avocado
1 tablespoon Agave nectar

Grind the almonds as finely as you can. Mix all the ingrediences for the filling in a food processor until it becomes a smooth paste. Just add as much water as needed to make the batter smooth. Put in refrigerator solidify until you can roll little marbels of it.
In the meantime mix the ingredients for the coating, until the mass is completely smooth. Mix for a while until the coconut oil starts to melt and the mass becomes creamy. Dip the marbels in the coating and place them in the freezer. Then ready to serve 🙂

6 reaktion på “Vilken färg ska Budda få?

 1. Ja, testa burgarna! Det ångrar du nog inte 🙂 De är goida med en senapssås till också. (cashew+dijonsenap+vatten+citron+vinäger+salt.. ungefär så…) Vill du äta dem som ”vanliga” burgare så stoppar du dem bara i ett vanligt hamburgerbröd, jättegott!! Jag tror att Ani har en massa recept på nätet ur boken men jag minns inte var jag hittade dem, fast jag tycker ändå att det är bättre med en bok 🙂
  Ha en härlig kväll du med!!
  Kram

  • Jag tycker också det är bättre med böcker, så igår kväll beställde jag två böcker av Ani Phyo, tack vare dig :-). (skatten har ju kommit ; – ) ) Det blev 15 days fat blast och Raw Essentials.
   Skall bli kul när dom kommer!

 2. Tack Maria 🙂 Jag tror ändå att det lutar åt guld men vi får se.. Jag har ingen torkugn så jag torkar allt i vanlig ugn och det går bra.
  Ska jag göra burgare som jag inte vill ha för torra brukar jag göra dem på kvällen och sätta i ugn över natten, sen vänder jag dem på morgonen och torkar ett par timmar på andra sidan, då blir de perfekta. Detta gör jag på helgerna när jag är hemma så jag kan passa. Är det müsli eller kex gör jag det ofta på kvällen när jag kommer hem från jobbet, sen vänder jag på morgonen innan jag går till jobbet och så är det oftast klart när jag kommer hem sen på kvällen. Ugnen är ingen varmluft, bara en helt vanlig urgammal energitjuv. Jag ställer in den på så låga grader jag kan (under 50 strecket) och sätter ett grytunderlägg i kläm så luckan är öppen ett par cm. Det blir ju aldrig varmare än att man lätt kan ta i plåtarna så jag är inte orolig för att lämna det så. Luckan måste vara på glänt, annars kommer inte fukten ut.
  Den boken har jag tänkt köpa nästa gång!! Har hört mycket bra om den men vad kul att du också gillar den 🙂 Jag ska göra ett blogginlägg så småningom om bra böcker men en av dem jag använder allra mest är Ani’s Raw Food Essentials. Den är proppfull med recept och har en massa bra baser som man kan utveckla i all oändlighet! Den rekommenderar jag verkligen, tyvärr finns den bara på engelska, men det finns måtttabeller längst bak.
  Ericas har jag två olika, de passar bra för nybörjare men känns lite för enkla när man kommit en bit.. men hon har flera goda recept!
  Kram Gitte

  • Tack för svar! Då skall jag äntligen ta o prova o göra några burgare i helgen, eller falafels. Skönt att variera ibland med något lite mer lagat, kan jag tycka.
   Nu blev jag verkligen sugen på Ani Phyo’s bok! Har funderat länge på den, men inte vetat om den verkligen är bra.
   Skall bli kul att höra vad du tycker om Vibekes bok sen. Jag tycker verkligen den är suuuper!
   Ha en skön kväll!
   Kram Maria

 3. Jag tycker att Buddha är fin som han är : – ) Kanske jag hade tyckt annorlunda om jag sett honom live….
  Jag skulle gärna vilja veta om du har torkugn eller inte. Har aldrig ”vågat” mig på att göra något bröd eller kakor som skall vara inne i ugn ”hur länge som helst” 🙂 då jag bara har en vanlig ugn. Undrar när jag skall sätta in det. På en morgon som jag skall vara hemma hela dagen? (fast det händer ju sällan). Eller kan det vara på över natten med luckan lite på glänt? Hur gör du?
  Jag har köpt en ny Raw Food receptbok som jag är helt kär i! Pigg och glad med Raw Food av Vibeke Amdisen. ALLT är bra med den. De färgglada, härliga recepten och all info som är skrivet på ett bra sätt. Den har verkligen peppat mig! Jag har tidigare Erica Palmcrantz böcker, som jag gillar, men Vibekes är enligt mig snäppet bättre.
  /Maria B

Kommentarer inaktiverade.