Klättra på känslostegen med Mangofrukost ❦

Recipe will follow in english

Nja, nu är det väl inte så som rubriken antyder men idag vill jag ta upp hur man själv kan påverka sitt sinne för att må bättre, för det är faktiskt möjligt! Mitt liv är verkligen inte rosenrött och jag hade kunnat vara hur bitter som helst men jag VÄLJER att inte vara det. Hur gör jag då det?

Ibland händer något som verkligen slår undan fötterna på en och man ser allting i nattsvarta färger eller hur? Du kanske undrar hur du någonsin ska kunna resa dig igen. Du ska veta att alla våra känslor vibrerar på olika frekvenser, där lyckotillstånd vibrerar snabbast och sorg vibrerar långsammast. Man skulle kunna sammanfatta det så här:

Från snabbast vibration (1) till lägsta vibration (22).

1. Lycka, frihet, kärlek
2. Passion
3. Glädje, Iver, Entusiasm
4. Förväntan
5. Optimism
6. Hoppfullhet
7. Belåtenhet

8. Leda
9. Pessimism
10. Frustration, Irritation, Otålighet
11. Besvikelse, Nedtyngdhet
12. Tvivel
14. Oro
15. Förebråelse
16: Vrede, Modfällhet
17. Hämdlystnad
18. Hat, Raseri
19. Avund
20. Skuld
22. Fruktan, Sorg, Maktlöshet, Förtvivlan, Depression

Helst ska man sträva efter att alltid ligga på översta frekvenserna (1-7) eftersom man då mår bra. Ligger du under kan du göra övningar som gör att du klättrar uppåt och därmed mår bättre.

Sätt dig ner i lugn och ro och gå igenom listan och tänk på ett tillfälle där du kände en känsla som passar in på var och en av punkterna. Gör så långt du kan och lämna resten. Skriv ner allt du kommer på i en liten bok som du kan ha med dig överallt. Har du aldrig känt avund eller skuld, lämna dem då. Har du aldrig känt lycka, passion eller sann glädje, skriv så långt upp som du kan. (Exempel kommer längre ner).

Säg nu att något hänt på jobbet som gjort att du känner dig extremt frustrerad. Du befinner dig alltså på en av de lägre frekvenserna (10) i känsloskalan vilket inte är bra. Stannar du där för länge kommer du sakta men säkert att dra till dig mer på den vibrationen och därmed klättra neråt! Det är nu du ska ta till det du skrivit upp i din bok.
Tänk nu på en av de händelser som ligger ovanför nr 10. Kanske klarar du bara att tänka på en känsla där du kände pessimism (9). Det spelar ingen roll, huvudsaken är att du tänker på något som ligger ovanför nr.10. Även om du nu blir pessimistisk istället för frustrerad så mår du ändå bättre än du gjorde innan! När du orkar så försök att klättra ännu ett steg genom att tänka på ett tillfälle där du kände leda (8). Fortsätt så långt du orkar tills du åtminstone ligger på någon av de översta frekvenserna (1-7). Kanske klarar du direkt att tänka på en händelse där du kände glädje (3). Hur som helst så mår du i alla fall bättre och även om du tänker på den händelse som gjorde dig så frustrerad känns inte längre lika hopplös när du tänker på den. Det är nämligen helt omöjligt att känna något bra och samtidigt må dåligt! Bra va? 🙂 Testa om du inte tror mig…

Nu tar vi ett exempel:
När något händer (för det gör det nästan dagligen) som får mig att må sämre brukar jag bl.a. tänka på en härlig höstdag för några år sedan när det låg mängder med vackra röda och gula löv på Esplanaden där jag bor. Kommunen hade inte samlat upp dem ännu och de hade inte blåst undan. Jag var på gott humör och gick ner och hoppade runt i dem utan att bry mig om om någon såg mig 🙂 Det var HUR underbart som helst och den händelsen får mig ALLTID att känna REN GLÄDJE! Alltså nr. 3 på listan = jag mår bra igen. Det som gjorde att jag mådde dåligt finns fortfarande kvar men det gnager mig inte på samma sätt längre och jag klarar nu av att hantera det istället..

Underbara höstlöv!

Nu har jag gjort det här i så många år att mitt grundläggande känslotillstånd alltid ligger på de översta frekvenserna (1-7) så jag har inga problem med att hoppa över en massa steg även om jag råkar ut för något som kanske får mig att känna tvivel (12) eller rent av vrede (16.). Visst händer det att jag inte kan det men då försöker jag bara med en annan händelse som ligger närmare tills jag lyckats lämna de nedre frekvenserna.

Strunt i om det tar dig dagar att klättra uppåt, huvudsaken är att du lämnar de låga frekvenserna så fort du kan och jobbar med att stanna på de högre. Förstår du??

Grattis du är nu själv nyckeln till ditt eget känslotillstånd 🙂

Listan har jag plockat ur boken ”Be så ska du få” men gjort om den lite efter att ha jobbat med den i många år.. Detta är dock en bok jag VARMT kan rekommendera!

Be så ska du få av Esther och Jerry Hicks - En fantastiskt användbar bok med många övningar som hjälper dig klättra på känsloskalan, från Ica Bokförlag

I morse skulle jag göra min frukostsmoothie som jag alltid börjar dagen med men den slutade som frukostgröt som var MINST lika god 🙂

Grön Mangofrukost ❣

Mangofrukost
1 Mogen Mango
2 Apelsiner
3 salladsblad ( ungefär 1 näve)
0,5 dl Hasselnötter
2 msk riven Kokos
1-2 skivor färsk Ananas

Skär bort skalet från 1 apelsin och pressa den andra. Mixa den hela apelsinen (ta bort kärnorna) och apelsinsaften tillsammans med mangofrukten och salladsbladen till en slät gröt. Skär ananas i tärningar och servera med hackade nötter och kokos. En riktig söderhavsfrukost ♥
Vill du dricka den som smoothie jag tänkt från början, så tillsätt bara mer apelsinsaft. Mättande och gott!

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Mango Breakfast
1 ripe mango
2 oranges
3 lettuce (about 1 handful)
0.5 dl Hazelnuts
2 tbsp grated coconut
1-2 slices of fresh pineapple

Cut the skin off an orange and squeeze the juice from the other. Mix the whole orange (remove seeds) and orange juice with mango fruit and salad leaves into a smooth paste. Cut pineapple into cubes and serve with chopped nuts and coconut. A real tropical breakfast ♥
If you want to drink it as a smoothie like I had originally intended, just add more orange juice. Hearty and delicious!

☯ Decide where you are going and how you are to get there. Then make a start from where you now stand.☯ Napoleon Hill

Peace ☮ Gitte

En reaktion på “Klättra på känslostegen med Mangofrukost ❦

  1. Läst och skall läsa igen i morgon =) lite slut i skallen just nu…
    Ser jättegott ut med mango frukosten men jag kan tyvärr inte blanda alla saker så där då får jag jätteont i magen – därför äter vi mest monomål då det gäller frukten…vart nu sugen på mango =D skall nog ta det i morgon *hehe* (Tack)

Kommentarer inaktiverade.