Margaretaloppet och CitronCarober

Idag skulle jag sprungit Margaretaloppet i Kalmar tillsammans med tjejerna på Outnorth men jag har varit lite hängig ett tag (därför lite klent med inlägg på några dar…) så jag hoppade av 🙁 Vi sprang förra året och då kom jag i mål på 31 minuter (ochnånting).. jag minns att jag spurtade på slutet så klockan inte skulle hinna slå om till 32… Ingen sensationell tid men jag var åtminstone först inne av vårt gäng. Fast i år hade jag inte slagit Cassandra i alla fall för hon kom sexa totalt och sprang på 19 minuter (ochnånting) = DJUPT Imponerad!!

Cassandras impornerande spurt!

Jag gick i alla fall dit och hejade dem i mål :). Stod redo på muren med kameran men lyckades missa allihopa utom Cassandra. Sedan fikade vi innan vi gick hem igen. Vi brukar beställa en fikakasse och fika på gräset, det är himla mysigt. (Brukar var kanske att ta i eftersom jag bara varit med ett år)

Kanske (men bara kanske) ska jag springa Göteborgsvarvet igen, jag sprang det 2005 tror jag det var, då hade jag tränat lite innan men mitt enda mål var att ta mig igenom utan att gå. Jag lyckades nästan för det fanns passager där det helt enkelt var omöjligt att ta sig igenom för det var så mycket folk. Men jag tog mig i alla fall i mål på 2 timmar och 20 minuter, en bedrift som jag fortfarande skryter om ;). Känns som om det kanske är dags att sluta prata om det och göra om den bedriften eller? Tur det är ett helt år kvar dit…

Tog en bild på vackra Kalmar slott i väntan på tjejerna.

Jag gjorde en annan variant av energibollar i söndags. dessa blev helt nötfria med en klar smak av citron och en liten hint av Carob.. Himla gott om jag får säga 😉 Jag vet att det kanske varit väl mycket bröd och kakor men jag lovar att det kommer lite fler matrecept framöver..

Läckra CitronCarobbollar

CitronCarober

1 dl Solrosfrön
1 dl Hampafrön
2 dl Pumpafrön
2 dl Russin
2 msk Carob
1 msk Zest från citroner (1-2 st beroende på hur stora de är)
Saft från 2 citroner
Lite Himalayasalt

Mixa allt i matberedare till en jämn smet. Vill du så kan du mala alla fröna först för det ligger ofta lite hårda skalrester bland hampfröna. Tillsätt lite vatten om degen blir för torr. Rulla till bollar eller vad du nu vill .
Jag mixade lite kokos ihop med kakaonibs som jag sedan rullade dem i.

Since I have notised that I have a few NON Swedes reading my blog, the recipies will follow in English from now on:)

LemonCarob’s

1 dl sunflower seeds
1 dl Hemp Seed
2 dl pumpkin seeds
2 dl Raisins
2 tbsp Carob
1 tbsp Zest of lemons (1-2 lemons depending on how big they are)
Juice from 2 lemons
A pinch of Himalayan Salt

In food processor blend until smooth. If you want to you can grind all the seeds before adding them for a smoother texture. Add a little water if the dough is too dry. Roll into balls or whatever you want.
I mixed some coconut together with cocoa nibs, which I then rolled them in.

2 reaktion på “Margaretaloppet och CitronCarober

 1. Hej,
  Maria heter jag och jag har nyligen hittat till din blogg, som jag tycker är superhärlig!
  Jag har nyligen börjat äta mer raw food igen. Har haft ett långt uppehåll där jag bl.a. ätit LCHF (ganska tvära kast…fast iallafall har jag ju uteslutit socker och mjöl). Men sedan en tid tillbaka kände jag verkligen hur jag längtade tillbaks till det ”råa”. Personligen tycker jag inte det funkar för mig att vara helt rå. Blir för stressigt för mig att komponera ihop två slags maträtter till varje måltid, då våra relativt små barn och man äter vanlig mat. Fast barnen älskar mammas glass (frusna bananer, frusna bär och avokado) samt mammas isglass på infrusen juice från råsaftscentrifugen. Så denna gång har jag satt ribban liten lägre. Äter oftast raw food till frukost, mellanmål samt 1 av huvudmålen. Känns skönt att släppa på kraven av att vara ”perfekt”, allt eller inget… 🙂
  Ja, jag ville iallafall bara presentera mig lite : – ) och säga att jag är jätteglad att ha hittat din fina blogg!
  /Maria B

  • Hej Maria! Vad GLAD jag blir!!! Tack så mycket för din feedback 🙂 Jag äter inte heller alltid Raw för precis som du säger orkar man bara inte men ju längre man håller på ju mer ”vana” blir det och det blir naturligt att tillaga Raw mat istället för tillagad. Det är ändå bätter att göra som du gör än att inte göra det alls! Jag kommer lägga ut lite recept framöver med ”godis” som man kanske kan ge sig själv och barnen då och då istället för vanligt godis. Kram Gitte

Kommentarer inaktiverade.