Rockig Herrgårdsfest & hallonglass i stora lass

Har sommaren kommit för att stanna? Ååh vad jag längtar tills man bara kan gå ut utan att behöva tänka på ytterkläder eller skor 🙂

Ikväll ska vi på fest hos Gabi på Törneby Herrgård! Det ska bli sjukt kul 🙂 Det blir tydligen extra spektakulärt och jag har lovat att ta emot gästerna på röda mattan! Jag hade en klänning som jag tänkt ha men ändrade mig med tanke på vad det stod i inbjudan: Rockig Herrgårdsklädel… ringde och frågade vad hon menade med det och insåg att jag nog fick se mig om efter en annan klänning. Beslöt mig för att jag SKULLE hitta en vit rockig klänning som inte fick kosta en förmögenhet och gick till Joy i hopp om att min väninna Pernilla jobbade. Till min stora glädje gjorde hon det och det tog henne typ två minuter att fiska fram en vit klänning som det bara stod ”GITTE” all over 🙂

Rockig klänning från Joy

Får hoppas att ingen annan hittat samma bara… Hittade en svart väska med nitar på som passade perfekt och så blir det svarta pumps till. Det tog inte ens en timma allt som allt! Jag gick hem med ett tacksamt leende på läpparna och tänkte på hur kraftfull tankens kraft egentligen är. Måste använda mig av det MYCKET oftare!!

Vilka smycken jag ska ha på mig vet jag inte ännu. Hade först tänkt att bara ha min egen design, men jag är inte så rockig och jag orkar inte tillverka något som är det… Funderar på ett från Silverbiten istället (det är ju fördelen med att ha en egen shop 😉 ) Funderar på en döskalle eller ett kors men tror att det blir denna (Den är inte grön i verkligheten, fattar inte varför bilden är det??):

Lotus Knot från Silverbiten

Men mer om festen senare….. Här kommer ett svalkande recept på hallonglass som du kan äta hur mycket du vill av med vilket gott samvete som helst! Glassen påminner lite om sorbé på grund av hallonen och blir inte så söt. Vill du ha mer sötma tillsätter du bara lite agavesirap.

Jag tycker det är gott att servera en lite sötare sås till glassen istället. Helst hade jag velat ha chokladsås till men i brist på kakao blev det en hallonsås till hallonglassen – kolossalt fantasifullt eller hur ??
Jag var sugen helt enkelt och orkade inte gå och handla men kombinationen blev överraskande god!

Hallonglass i stora lass 🙂

Hallonglass
1 stor frusen Banan i bitar
2 dl frusna Hallon
1 tsk Vaniljpulver
Ca. 0,5 dl Mandelmjölk

Häll bananer, hallon och vanilj i matberedare och låt tina i ca. 10 minuter. Mixa och tillsätt lite mandelmjölk i taget, ta mer om det behövs. Mixa till en slät krämig glass. Du måste inte ha i mandelmjölk, glassen blir jämn ändå men mandelmjölken gör den lite ”lenare”..

Hallonsås
1 dl tinade Hallon (2 dl frusna eller färska)
Lite lite Vaniljpulver
1 msk Agavesirap

Mixa i till en slät smet i en mixer. OBS! Till såsen måste hallonen vara tinade.

Tips! mal lite Kokos som du mixar med, byt ut hallonen mot blåbär, björnbär, ananas, papya, mango, svart vinbär eller vad du nu har i frysen.. Prova dig fram till din favorit!  Du kan också använda bara bananer och tillsätta lite vanilj och kakao om du vill. Tar du bara vanilj så blir det som vaniljglass och tillsätter du kakaopulver får du chokladglass.

Adios, nu ska jag fixa naglarna 😉