Ghostbusting och Citron-Limecheesecake

Idag har vi haft Gostbustern Ingrid Nilsson på besök. Såhär började det…

Inga spöken tack!

Vi har bott i vår lägenhet i 5 år nu och strax efter vi flyttat in kände jag att vi inte var ensamma. Jag minns första gången med en rysning när jag blev SÄKER på att vi inte var ensamma. Det var en dag jag var själv hemma. Ungarna hade inte kommit hem från skolan än när jag hörde någon öppna ytterdörren och komma in i hallen och hänga av sig jackan. Jag ropade glatt ”heeej” och väntade på svar. Inget svar. Jag gick ut i hallen för att se vem som kom hem men det var ingen där. ”J..la ungar” tänkte jag.. nu hoppar en av dom fram för att skrämma mig, samtidigt som jag med bankande hjärta kollade bakom alla dörrar, i garderoben men…nej, ingen där???

Jag har hört i syne tänkte jag och fortsatte med mitt. När min son kom hem strax efter frågade jag honom om han vart hemma nyss, men nej, ingen av dem hade varit hemma.

Detta blev snart vardagsmat. ”Någon” kom ofta hem och efter ett tag hade barnen också hört och sett samma saker. Jag var säker på att denna ”någon” var en man. Han höll sig till hallen men jag såg honom ofta stå i dörröppningen till både köket och vardagsrummet som ligger i anslutning till hallen. Vi såg honom alla. Efter ett tag blev det mer och mer aktivitet. Jag vaknade mitt i natten SKRÄCKSLAGEN av en varelse som blockerade min sovrumsdörr. Något av det värsta jag upplevt i mitt liv tror jag, när jag insåg att jag var vaken! Efter den natten fick jag nog. Jag renade hela hemmet med Salviarökelse och sade åt ”dem” på skarpen att de fick ge sig av! Allihop!! Aktiviteten pågick någon vecka till och jag stängde mig själv totalt för att undvika kontakt och inneslöt vår lägenhet i ett vitt ljus.

Månader gick och jag vågade fortfarande inte sova med sovrumsdörren stängd trots att jag märkt att den mörka energin försvunnit. Mannen i hallen var ändå fortfarande kvar. Jag sov dåligt för jag kände mig iakttagen från hallen men vågade inte stänga dörren för då hade jag nog inte sovit alls. Han skrämde ofta min dotter som såg honom tydligare än jag men han kändes inte ondskefull.. Till slut erbjöd sig Tina på Harmoniqa att försöka få bort honom om jag ville och jag tror att hon lyckades för nu har jag inte varken sett eller hört honom komma hem på ett år!

Trots att han försvann fortsatte vi att känna närvaro och se skuggor och min dotter undvek allt mer att vara ensam i lägenheten trots att jag försäkrade att de bara ville ha uppmärksamhet. Jag började sova med sovrumsdörren stängd igen trots att jag fortfarande kan vakna på natten av att ”någon” vill mig ”något”. Därför blev jag så glad när jag hörde att Ingrid Nilsson sökte hem att rena 🙂 Jag mejlade henne och frågade om hon kunde tänka sig att öva på vårt hem och hon sa ja!  Hon ville inte veta något alls innan så vi avtalade bara en tid. Marie Nilsson kom med och igår var det dax.

Ingrid utbildar sig till ghostbuster (det heter säkert något annat) hos Mediet Terry Evans och övningarna ingår i hennes utbildning som är klar i höst. Strax efter kommer ett reportage om henne ut i tidningen Nära. Hon har bl.a. lyckats ta ett kort på en pojke som hon såg i ögonvrån hemma en kväll. Istället för att göra som alla andra = bli rädd, smög hon fram mobilen och knäppte ett kort utan att vända på huvudet så han skulle märka att hon sett honom. ÅÅÅH vilket läskigt kort! Först när man ser fotot tänker man – en liten pojke, men sen om man zoomar in ögonen, så ser man TYDLIGT att ingen är ”hemma”…

Hon gick omkring i hela lägenheten och ville inte veta något alls. Hon bad mig bara följa efter henne och anteckna det hon kände in. Precis som på TV 🙂
Efter en stund fick hon kontakt med en kvinna som vi misstänker är min farmor. Jag har misstänkt att farmor varit med mig länge, men inte riktigt trott på det eftersom mitt enda minne av henne är när jag och min kusin bråkade om henne när vi var små, för att hon var min farmor och min kusins mormor…
Farmor var en ”klok gumma” som folk vände sig till när de hade problem och hon hjälpte många barn till världen. Farmor strosar tydligen runt i hela lägenheten och ser efter oss, det känns tryggt!

På mitt kontor satt en man som måste vara min farfar, för han hörde ihop med kvinnan. Han höll sig bara där och gillar tydligen mitt skrivbord och vad jag gör där 🙂 Lustigt för jag har OFTA irriterat mig på att jag inte får vara i fred för skuggorna när jag sitter där. Skönt att det bara är han. Jag kan inte minnas honom alls men Ingrid sa att släktingar ofta ser till oss fast vi inte ens träffats. Hon berättade vad de hade att säga till mig och deras omsorg gjorde att jag bad henne att låta dem vara kvar hos oss. Två små hundar hade vi också som skuttade runt i lägenheten. Det förklarar vår katt Doris underliga beteende här hemma.. det förklarar faktiskt en hel del………….
Hon hittade i alla fall ingen mörk energi, och det var otroligt skönt att få det bekräftat!

Till slut ställde vi oss in en ring och jag bad Ingrid att bara be dem dämpa sig och inte visa sig så mycket, så nu får vi se hur det kommer att gå..

Marie & Ingrid som vill ha mer?

När vi var klara fikade vi så klart 🙂 En smaskig citron/lime cheesecake med valnötschokladkokosbotten ummmmmmmmmmmm… Glömde såklart att ta kort innan vi åt så jag fick ta det sen.. men då var den tyvärr inte lika snygg.

Citron-Limecheesecake med Valnötschokladkokosbotten

Citron-Lime Cheesecake (12 bitar)

Botten:
2,2 dl Valnötter
2,2 dl Riven kokos
2 msk Kakao
10 Dadlar
Knappt ½ tsk Himalayasalt
Eventuellt någon tesked vatten

Fyllning:
7 dl Cashewnötter
1,5 dl saft från Citroner
1 dl saft från Lime
Zest från 2 citroner och två lime
1,5 dl Agavesirap
5 msk Kokosolja
½ tsk Himalayasalt
½ tsk Vaniljpulver

Botten: Blötlägg dadlarna i ett par timmar. Mixa nötter+kokos+kakao i matberedare tills nötterna är i småbitar. Tillsätt resten och kör till en smet som håller ihop. Är den för torr så tillsätt lite vatten. Den får inte vara blöt.

Klä en springform (form med löstagbar botten) med plastfolie och tryck ned degen över hela botten. Den ska vara kompakt.

Fyllning: Mal nötterna till ett mjöl. Häll alla ingredienser utom kokosoljan i matberedaren och mixa. Gör kokosoljan flytande i vattenbad och tillsätt. Mixa länge till en jämn, fin smet.
Häll smeten över botten och dekorera eventuellt med Kiwiskivor. Ställ in i frysen och  låt stelna. Tina minst en timma innan servering.

På bilden har jag hällt en kiwisås över: Mixa bara en kiwi med 1 tsk agavesirap = Gott 🙂