Maskrosor, Kirskål & Birkan Tore..

Godmorgon!

Idag var jag ute och plockade lite bladgrönt till min frukostsmoothie som jag dricker varje morgon. Jag hittade både Maskrosor och Kirskål!

Det finns en rad anledningar till att försöka få i sig så mycket som möjligt av det gröna klorofyllet från växtriket. Bladgrönt har en mycket positiv inverkan på kroppens viktigaste funktioner och är full av vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer och antidoxianter och genom att mixa dem ihop med frukt blir de godare och lätta för kroppen att ta upp.

Det gröna har en rad hälsofördelar som du märker redan efter några veckors intag som mer energi, minskat sötsug, bättre sömn och bättre hy.

Studier av Schimpanser visar att deras kost består av mer än 40% bladgrönt och att de har ett extremt starkt immunförsvar och drabbas inte alls av sjukdomar som cancer, aids och hepatit C. För att kunna tillgodogöra sig de hälsofrämjande ämnena i det bladgröna tuggar Schimpanserna det gröna tills det är helt finfördelat. Annars har kroppen svårt att ta upp ämnena. Tyvärr har människans smaklökar ändrats genom århundraden och vi är inte vana vid den beska smaken av bladgrönt. Genom att mixa det i en mixer finfördelas det och tillsätter du frukt så känner du knappt smaken av det gröna men ändå får du i dig allt det nyttiga, smart va smiley

Med tiden ställer dock kroppen om sig och du kommer att gilla den beska gröna smaken mer och mer. Det räcker med en liten näve till att börja med, sen kan du öka på allt eftersom.

I min morgonsmoothie som jag drack idag hade jag ca. 2 dl frusna jordgubbar, 1 grönt äpple och en näve kirskål och maskrosblad.

Är du osäker på vad som är ätbart i naturen kan du gå in på Skogsskafferiet.sedär finns en massa fakta om vad som är ätbart i naturen, du sparar pengar, får bättre hälsa och dessutom kommer du ut i naturen – kan det bli bättre eller??? När du ändå är där, passa då på att krama ett träd. Fråga trädet om du får krama det och om du får ta in av dess energi. Du känner direkt om det nu skulle vara så att inte får det.. annars är det bara att krama på och känna hur urkrafterna strömmar genom dig smiley

Här kommer änglamannen Birkan Tore in action ♥